Wiskunde en informatieverwerking (B-UCLL-MBD56B)
3 studiepuntenNederlandsEerste semester
Van Hee Jan (coördinator) | Bertels Wim | Van Hee Jan
POC PBA Voedings- en dieetkunde (Leuven)
Doelstellingen
Dit OPO wil de student V&D wapenen met wiskundige basiskennis die nodig is in andere OPO's uit de opleiding.
Begintermen
Basiskennis wiskunde uit het secundair
Identieke opleidingsonderdelen
Dit opleidingsonderdeel is identiek aan de volgende opleidingsonderdelen:
MBD56A : Wiskunde en informatieverwerking (Niet meer aangeboden dit academiejaar)
Plaats in het onderwijsaanbod
Onderwijsleeractiviteiten
3 sp. Wiskunde en informatieverwerking (B-UCLL-MBD56b)
3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: CollegeEerste semester
Bertels Wim | Van Hee Jan
POC PBA Voedings- en dieetkunde (Leuven)
Inhoud
Wiskunde
- Rekenen met breuken
- Rekenen met machten
- De regel van drie
- Rekenen met onzekerheid
- Rekenen met eenheden (referentietekst, geen leerstof)
- Rekenen met meetkundige figuren (referentietekst, geen leerstof)
- Functies algemeen
- Lineaire functies
- Stelsels en vraagstukken
- Kwadratische functies
- Rationale functies
- Exponentiële groei, functies en logaritmische functies
- Logaritmische schaal
- Gebruik van SI-eenheden in een verslag (referentietekst, geen leerstof)
Informatieverwerking
- Rekenbladen
- Tekstverwerking
- Presentaties
Studiemateriaal
Wiskunde
Cursustekst “Wiskunde”, J. Van Hee, nieuwe versie academiejaar 20-21
Informatieverwerking (zelfstudiepakket):
Evaluatieactiviteiten
Wiskunde en informatieverwerking (B-UCLL-M79244)
Type : Examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk
Vraagvormen : Open vragen
Leermateriaal : Formularium, Rekenmachine
Toelichting
Examenmoment | Beoordelingsschaal |
---|---|
TOTAAL | 1-20/20 puntenschaal |
Wiskunde
De studenten maken zelf een handgeschreven formularium (max 2 bladzijden). De inhoud is volledig vrij te bepalen door de student.
Informatieverweking
Van de studenten wordt verwacht dat ze dit via de contacturen en zelfstudie beheersen en kunnen toepassen in latere OPO's.