Wiskunde en informatieverwerking (B-UCLL-MBD56B)

3 studiepuntenNederlandsEerste semesterEerste semester
Van Hee Jan (coördinator) |  Bertels Wim |  Van Hee Jan
POC PBA Voedings- en dieetkunde (Leuven)

Dit OPO wil de student V&D wapenen met wiskundige basiskennis die nodig is in andere OPO's uit de opleiding.

Basiskennis wiskunde uit het secundair

Dit opleidingsonderdeel is identiek aan de volgende opleidingsonderdelen:
MBD56A : Wiskunde en informatieverwerking (Niet meer aangeboden dit academiejaar)

Onderwijsleeractiviteiten

3 sp. Wiskunde en informatieverwerking (B-UCLL-MBD56b)

3 studiepuntenNederlandsWerkvorm: CollegeEerste semesterEerste semester
Bertels Wim |  Van Hee Jan
POC PBA Voedings- en dieetkunde (Leuven)

Wiskunde

  • Rekenen met breuken
  • Rekenen met machten
  • De regel van drie
  • Rekenen met onzekerheid
  • Rekenen met eenheden (referentietekst, geen leerstof)
  • Rekenen met meetkundige figuren (referentietekst, geen leerstof)
  • Functies algemeen
  • Lineaire functies
  • Stelsels en vraagstukken
  • Kwadratische functies
  • Rationale functies
  • Exponentiële groei, functies en logaritmische functies
  • Logaritmische schaal
  • Gebruik van SI-eenheden in een verslag (referentietekst, geen leerstof)

Informatieverwerking

  • Rekenbladen
  • Tekstverwerking
  • Presentaties

Wiskunde

Cursustekst “Wiskunde”, J. Van Hee, nieuwe versie academiejaar 20-21

 

Informatieverwerking (zelfstudiepakket):

Elektronisch beschikbaar materiaal

Evaluatieactiviteiten

Wiskunde en informatieverwerking (B-UCLL-M79244)

Type : Examen tijdens de examenperiode
Evaluatievorm : Schriftelijk
Vraagvormen : Open vragen
Leermateriaal : Formularium, Rekenmachine

ExamenmomentBeoordelingsschaal
TOTAAL1-20/20 puntenschaal

Wiskunde

De studenten maken zelf een handgeschreven formularium (max 2 bladzijden). De inhoud is volledig vrij te bepalen door de student.

Informatieverweking

Van de studenten wordt verwacht dat ze dit via de contacturen en zelfstudie beheersen en kunnen toepassen in latere OPO's.